او با اشاره به برگزاري دو همايش شوراي سياستگذاري ثبت آثار عنوان کرد: همايش اول در آذرماه سال 89 در شهر اصفهان و همايش دوم نيز بهمن ماه سال گذشته در چابهار برگزار شد که در مجموع دستاوردهاي زيادي به همراه داشت.
«علويانصدر» در ادامه گفت: از 968 اثر ارسالي به اين دو همايش، 130 اثر به دليل داشتن ايراد فني و ناقص بودن تاييد نشد و 94 پرونده نيز به دليل همگوني و اشتراک تبديل به 13 پرونده الحاقي و زنجيرهاي شد.
به گفته اين مقام مسؤول، از مجموع آثار ثبت شده، 671 اثر در فهرست آثار غيرمنقول تاريخي، 34 اثر در فهرست آثار طبيعي و 39 اثر نيز در فهرست آثار ناملموس (معنوي) قرار گرفتهاند.
او با بيان اينکه ثبت 744 اثر دريافتي از سراسر کشور با همت و تلاش همکاران دفتر ثبت آثار، حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي انجام گرفت ابراز اميدواري کرد اين روند در سال 90 روند صعودي داشته باشد.
«علويانصدر» همچنين درخصوص وضعيت بناهاي تاريخي بعد از ثبت در فهرست آثار ملي گفت: با ثبت هر اثر تاريخي، حقوق مالکانه اثر تحت نظارت، مراقبت و حمايت سازمان ميراث فرهنگي خواهد بود و به اين ترتيب، هر نوع عملياتي که منجر به آسيب و تخريب يا تغيير اثر شود ممنوع است.
او تاکيد کرد: مرمت و بازسازي آثار ثبت شده نيز صرفا با تاييد ونظارت سازمان ميراث فرهنگي انجام ميپذيرد و تخلف از آن، برابر قانون مجازات اسلامي، جرم محسوب شده و مشمول پيگرد قضايي خواهد بود./122
انتهای پیام/